نقش اُزن در تصفیه آب و فاضلاب مراکز پرورش ماهی به عنوان یک عامل اکسید کننده و نیز یک ترکیب ضدعفونی کننده حائز اهمیت زیادی است. تحقیق حاضر با هدف بررسی اثر اُزن زنی با سطوح مختلف به فاضلاب آبزی پروری ماهی قزل آلای رنگین کمان بر شاخص های فیزیک وشیمیایی فاضلاب اعم از ،pH پتانسیل اکسیداسیون و احیا،)ORPاکسیژن مورد نیاز زیستی ( ،)BODاکسیژن مورد نیاز شیمیایی ،CODکل ذرات جامد محلول ( (TDSو فسفات انجام گرفت. برای انجام این تحقیق، حدود 120لیتر فاضلاب تصفیه نشده آبزی پروری ماهی قزل آلای رنگین کمان در 4تیمار با سطوح صفر (به عنوان تیمار شاهد) و تیمارهای 3 ،1و 5میلیگرم در لیتر اُزن به عنوان تیمارهای تحقیق با 3تکرار در هر تیمار انجام گردید. اُزن دهی توسط دستگاه اُزن ژنراتور با خروجی 5000میلیگرم در لیتر و در مدت زمان 48 ساعت صورت گرفت و بلافاصله بعد از قطع اُزندهی نمونه برداری و آنالیز فاضلاب انجام گردید. بر اساس نتایج با افزایش سطح اُزنزنی در گروههای آزمایش مختلف، شاخص های ،COD ،BODمحتوای کربن طبیعی (TOC) و هدایت الکتریکی (EC ) به شکل معنی داری کاهش یافت. اما در مورد شاخص ،ORP با افزایش سطح اُزن زنی، میزان این شاخص به شکل معنی داری افزایش یافت. همچنین افزایش سطح ا ُزن زنی، تأثیر معنی داری بر شاخص فسفات نشان نداد. به طور کلی نتایج نشان داد که با افزایش سطح اُزن زنی، شاخص های فیزیک وشیمیایی فاضلاب آبزی پروری ماهی قزل آلای رنگین کمان بهبود یافته و با کیفیت مناسب تری وارد محیط زیست رودخانه ای خواهد شد. از این رو توصیه می شود که در خروجی مراکز پرورش ماهی قزل آلای رنگین کمان اُزن زنی تا سطح 5میلی گرم بر لیتر جهت بهبود شرایط کیفی فاضلاب انجام گیرد.